Rotskruiper!!!! 23-11-2010

Maandag leek een lange schooldag te worden, eerst hadden we 2 uur college en daarna nog meer onzin lessen. Maar tijdens het college tikte Jeroen Nachtegaal mij aan en wees op zijn beeldscherm waar met rode leters rotskruiper, limburg stond. Een halve seconde later tikte ik op mijn beurt jurrien aan en schoten we de collegezaal uit. Voordat we de school uit waren hadden we Erik al geregeld dat die ons op kwam halen bij huis, nog niet wetende dat het om een rotskruiper ging :P. Pas toen we bij Erik in de auto zaten drong het hem door dat het om een rotskruiper ging. Het gaspendaal werd ingetrapt en we waren op weg een half uur na de piep. Nu stond ons alleen nog een rit van 2 uur te wachten naar de ENCI groeve bij maastricht. Een echt gemakkelijke rit was het absoluut niet, de vogel was inmiddels al meer dan een uur uit beeld. Gelukkig werd de vogel een half uur voor aankomst weer gemeld. Toen we aankwamen sprongen jurrien en ik dan ook lettelijk uit de auto en renden we naar de plek vanwaar je uitzicht had op de groeve. De vogel was eventjes buiten beeld maar moest in ee grote spleet zitten. Wel zagen we de oehoe op zijn vaste stekkie zitten. Opeens riep iemand dat die vloog en naar de andere kant van de groeve vloog. Even was er paniek omdat niemand de vogel zag. Gelukkig werd die weer ondekt op een andere wand en toen kon ik hem ook weliswaar op grote afstand zien. Later kwam die wat meer vrij en kon iedereen hem prachtig zien. Hij deed zijn naam eer aan en kroop langzaam over de steile wand omhoog op zoek naar insecten. Gedurende een half uur hebben we rotskruiper prachtig kunnen zien, helaas wel wat ver voor de foto. Maar dat maakte voor de beleving niet echt uit. Alsnog maar wat foto's van de wand gemaakt in de hoop er iets op de foto van te zien. Het resultaat staat hieronder, meer zeg ik niet:P
Op de terug weg hebben we nog even gezocht naar grauwe gorzen maar die werkte deze keer niet mee. We waren er een viertal blauwe kiekendieven aan het jagen wat dan wel weer leuk was.

Het zwarte stipje midden in de foto is onderdeel van de rotskruiper en als je zelf nog wat beter kijkt kan je zelf zijn kopje zien.

De wand waarop de vogel zich bevond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten