Beskens 22&23-04-2011

Afgelopen dagen waaid er een oostelijke wind over het land en werd het dus weer tijd om naar Breskens te gaan om te gaan trektellen. Donderdagavond verzamelden we bij mij thuis en vertrokken om 4 uur vanuit Spijkenisse richting Breskens. Aangekomen hoorden we de huis sprinkhaanzanger al die ons vorrig jaar ook al zo irriteerde. Al snel begonnen de gras en boompiepers te vliegen gevolgd door de steltlopers over zee. De gehele ochtend bleven de piepers goed vliegen waaronder een duinpieper en een grote pieper. Aan het begin van de middag vlogen er ook nog 3 ortolanen over waarvan ik er eentje oppikte. Toen het goed warm begon te worden kwamen de roofvogels ook in de lucht. Het hoogtepunt daarvan was tog wel een groep van 3 zwarte wouwen, een rode wouw en een bruine kiekendief. In totaal hadden we ook nog 3 visarenden, 5 smellekens, 1 grauwe kiekendief en wat boomvalkjes. In de avond na het opzetten van de tent bezochten we nog de blikken bij Groed. Recht voor de vogelhut vonden 2 prachtige sleltkluten.

De volgende dag weer vroeg opgestaan en vanaf de camping naar de trektelpost gereden. We kregen echter al snel het nieuws dat de Ross meeuw die sinds twee dagen bij Numansdorp onregelmatig gezien werd nu goed in beeld was. Het begon dus wel te knagen om langer op de post te blijven en naar de Ross meeuw te gaan. Toch besloten we op Breskens te blijven tot het middaguur. En gelukkig maar want er vloog meteen al een adulte man grauwe kiekendief over.
Larer ook nog een duinpieper, purperreigers en twee roodstuitzwaluwen, waarvan ik er eentje als eerste oppikte. Om elf uur konden we de weerleiding niet weerstaan en vertroken we richting de Ross meeuw.

Uiteindelijk was Breskens erg geslaagd met veel leuke nieuwe jaarsoorten. In totaal had ik 16 nieuwe jaarsoorten wat de teller dit jaar op 226 bracht.
Hieronder een overzicht van wat hoogte puntjes:








Geen opmerkingen:

Een reactie posten